Львівські інваспортсмени вибороли медалі на етапі Кубка Європи у стрільбі з лука

17:56 | 22 июня 2017
Львівські інваспортсмени з порушенням опорно-рухового апарату повернулися з Кубка Європи з нагородами в особистій та командних першостях.

Львівські інваспортсмени з порушенням опорно-рухового апарату повернулися з Кубка Європи з нагородами в особистій та командних першостях. Наша чоловіча та жіноча збірна на змаганнях в Італії брала участь у стрільбі з класичного та блочного лука.

У стрільбі з блочного лука кожна технічна деталь має значення. Зі своїм спортивним знаряддям Іван Дзядик вже більше 5-ти років і давно з луком на "ти". На першому етапі Кубка Європи разом із Сергієм Авраменком та Павлом Назаром виборов золото у командному заліку перевершивши у фіналі румунів.

Цьогоріч Україна вперше виступила у загальних командних першостях.

«Раніше на міжнародні старти ми виставляли тільки мікси і особисту першість. Того року виставили повні команди. Тобто три жінки, три чоловіки в класичному луці, три жінки, три чоловіки в блочному луці», ― пояснює тренер Любомир Стрельбицький.

Стрільці класичного лука на Кубку Європи в Італії мали неабияку конкуренцію від господарів турніру. Саме італійцеві Тарас Чопик і поступився у фіналі особистої першості, виборовши срібло.

«Грає роль, перш за все, психологія. Бо реально було вигравати. Я знаю, коли я стріляв і йшов до фіналу, я набагато краще стріляв. А вже в самому фіналі – не вдалося», ― згадує Тарас Чопик.

Рідні стіни допомогли італійцям і у фіналі командних стартів. У цій дисципліні Чопик стріляв у компанії Романа Чайки та Миколи Галишича. Відповідальність за партнерів внесла свої корективи у результат.

«Коли особисто за себе стріляєш, тоді можеш претензії до себе ставити і тобі ніхто не може претензії поставити. А в команді стріляє троє людей і мусиш добре стріляти», ― пояснює Чопик.

Другу сходинку у командному заліку з класичного і блочного лука вибороли і жіночі команди. Серед них троє представниць Львівщини: Роксоляна Дзьоба-Балян, Світлана Шатковська та Наталія Репета. Зараз інваспортсмени готуються до другого етапу Кубка Європи, що відбудеться у липні.

Источник
Стрельба из лука 19:11 | 06 июля 2018 Львівський снайпер Сергій Шимчак готується представити Україну на "Іграх нескорених" Стрельба из лука 20:26 | 05 июля 2018 Львівські лучники здобули три золоті та три срібні медалі на чемпіонаті Європи Стрельба из лука 19:26 | 28 июня 2018 У Львові визначають найкращих лучників України Стрельба из лука 10:27 | 19 июня 2018 Львівські лучники повернулися з нагородами з Чемпіонату України Стрельба из лука 21:11 | 15 июня 2018 Львівські лучники - Чемпіони України зі стрільби з лука 2018 року серед юнаків Стрельба из лука 14:11 | 13 июня 2018 Дванадцятирічна львів"янка перемогла в міжнародних змаганнях лучників в Польщі Стрельба из лука 19:41 | 04 июня 2018 Львівські юніори представлятимуть України на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 19:11 | 31 мая 2018 У Львові лучники борються за путівки на молодіжний чемпіонат континенту Стрельба из лука 18:26 | 23 мая 2018 Ірина Заставна – володарка золотої медалі молодіжного Кубка Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 16:56 | 16 мая 2018 У Львові лучники з ураженнями опорно-рухового апарату позмагалися на чемпіонаті України