Вероніка Марченко – заслужений майстер спорту України

15:26 | 22 апреля 2017
У Дзеркальній залі Львівського Національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької вшанували найкращу спортсменку Львівщини у березні, якою стала випускниця Львівського державного університету фізичної культури, лучниця Вероніка Марченко.

У Дзеркальній залі Львівського Національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької вшанували найкращу спортсменку Львівщини у березні, якою стала випускниця Львівського державного університету фізичної культури, лучниця Вероніка Марченко.

Традиційно церемонію нагородження найкращого спортсмена місяця організувало відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області та управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації. За результатами спільного голосування членів виконавчого комітету обласного відділення НОК та членів колегії управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації за підсумками виступів спортсменів Львівщини у березні 2017 року визнано перемогу Вероніки Марченко в індивідуальному турнірі на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука (8–12 березня, м. Віттель, Франція). Вихованка Марії Гавелко не мала рівних в особистому турнірі, здобувши у вирішальній дуелі перемогу над росіянкою Євгенію Тімофєєву із переконливим рахунком 6:0.

Зазначимо, що лідер збірної України Вероніка Марченко так само без особливих проблем вийшла і в фінал, віддавши суперницям по ходу трьох попередніх стадій тільки дві партії. Ще в кваліфікації Вероніка показала другий результат, який гарантував їй виступ у 1/16 фіналу, а також доволі легку сітку по дистанції. Загалом, так і сталося – на шляху до фіналу Марченко двічі обіграла француженок (у 1/8 фіналу з рахунком 6:0 Тіффані Банкерт, а в півфіналі з рахунком 6:2 Ангеліну Коенде). Крім цього, українка впевнено розібралася із представницею Польщі Віолета Міщор (6:2) у чвертьфіналі. Окрім того, Вероніка Марченко допомогла жіночій збірній України здобути «бронзу» у командному заліку. Разом із випускницею Львівського державного університету фізичної культури на третю сходинку п’єдесталу пошани європейського форуму піднялися Лідія Січенікова з Чернівців та представниця Нової Каховки Анастасія Павлова.

Голова обласного відділення НОК Юрій Турянський подякував генеральному директору Львівської Опери народному артисту України Василеві Вовкуну за можливість відзначити високі досягнення львівської спортсменки у величному храмі культури. Урочисту церемонію розпочали виступом народної артистки України, всесвітньовідомої піаністки Етелли Чуприк. Вона дуже проникливо виконала етюд авторства Фридерика Шопена і отримала за свою майстерність бурхливі оплески від кількох десятків учасників акції.

На запрошення голови відділення НОК Львівщини у церемонії нагородження взяв участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. Олег Михайлович назвав перемогу Марченко на європейській першості видатною подією, наголосивши на тому, що символічним є той факт, що у фіналі українка впевнено перемогла росіянку.

«Від такої звістки тисячі наших хлопців на фронті неймовірно раділи. Ця перемога Вероніки додала українцям наснаги», – підкреслив п. Синютка і подякував Вероніці за її важку і успішну працю.

Марченко отримала почесну відзнаку обласного відділення НОК як найкраща спортсменка місяця. А її наставниця Марія Гавелко отримала нагороду найкращого тренера місяця. Окрім того, Вероніці Марченко вручили посвідчення «Заслужений майстер спорту України».

Генеральний директор і художній керівник Львівської Опери Василь Вовкун у своєму виступі відзначив: «За всякою перемогою стоїть важкий труд. За успіхом спортсмена стоїть важка праця його тренера». Відтак, п. Вовкун оголосив, що Вікторія Марченко і Марія Гавелко отримують від Львівської Опери спеціальну нагороду: можливість насолоджуватися виставами легендарного театру з ложі почесних гостей.

Прес-служба відділення НОК у Львівській області  

Источник
Стрельба из лука 19:11 | 06 июля 2018 Львівський снайпер Сергій Шимчак готується представити Україну на "Іграх нескорених" Стрельба из лука 20:26 | 05 июля 2018 Львівські лучники здобули три золоті та три срібні медалі на чемпіонаті Європи Стрельба из лука 19:26 | 28 июня 2018 У Львові визначають найкращих лучників України Стрельба из лука 10:27 | 19 июня 2018 Львівські лучники повернулися з нагородами з Чемпіонату України Стрельба из лука 21:11 | 15 июня 2018 Львівські лучники - Чемпіони України зі стрільби з лука 2018 року серед юнаків Стрельба из лука 14:11 | 13 июня 2018 Дванадцятирічна львів"янка перемогла в міжнародних змаганнях лучників в Польщі Стрельба из лука 19:41 | 04 июня 2018 Львівські юніори представлятимуть України на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 19:11 | 31 мая 2018 У Львові лучники борються за путівки на молодіжний чемпіонат континенту Стрельба из лука 18:26 | 23 мая 2018 Ірина Заставна – володарка золотої медалі молодіжного Кубка Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 16:56 | 16 мая 2018 У Львові лучники з ураженнями опорно-рухового апарату позмагалися на чемпіонаті України