"Ми зацікавлені, щоб діти займались у прекрасних умовах, щоб охочих займатись було більше, щоб ми робили нові лучні поля", - А. Садовий

11:26 | 09 февраля 2017
У Львові за кошти міського бюджету тривають активні роботи з відновлення приміщень спортивних клубів міста, а також проводяться роботи з придбання спортивного інвентарю та матеріальної частини для їх вихованців.

У Львові за кошти міського бюджету тривають активні роботи з відновлення приміщень спортивних клубів міста, а також проводяться роботи з придбання спортивного інвентарю та матеріальної частини для їх вихованців. До прикладу, у відновленому залі для стрільби з лука ДЮСШ «Олімпія», що перебуває на базі школи №15, у 2016 році за кошти місцевого бюджету було придбано спортивний інвентар на суму близько 150 тис. грн, та проведено капітальний ремонт приміщення на загальну суму близько 1 млн. 400 тис. грн. Загалом у цій школі діє три зали для заняття зі стрільби з лука.

«Мало хто у Львові знає, що світова федерація стрільби з лука була заснована у Львові у міській Ратуші. Тому лук для міста Львова – один з основних видів спорту. Ми зацікавлені, щоб діти займались у прекрасних умовах, щоб охочих займатись було більше і більше, щоб ми робили нові лучні поля, щоб ми проводили чемпіонати високого рівня. Дуже приємно, що ми змогли за кошти громади міста Львова інвестувати більше 1 млн 400 тис грн, щоб ці приміщення набули нормального, естетичного вигляду, де дітям приємно прийти позайматись. Так будемо йти далі. Ця спортивна школа нещодавно є міською, до того часу вона не була на нашому балансі. Зараз вона на нашому балансі, тому ми зобов’язані інвестувати кошти, підтримувати, щоб охочих займатись луком було більше», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

В підпорядкуванні управління молоді та спорту ЛМР перебуває дві ДЮСШ: «Олімпія» (культивує боротьбу самбо і дзюдо та стрільбу з лука) та ДЮСШ «Енергетик» (культивує важку атлетику). Також управління молоді і спорту надає фінансову підтримку ще 14 ДЮСШ, які до 2015 року фінансували з фонду соціального страхування.

«Спортивна школа «Олімпія» культивує такі види спорту, як боротьба самбо і дзюдо та стрільба з лука. Стрільбою з лука вони займаються на базі школи №15 в зимовий та холодний період, а в літній період - в класичній гімназії при ЛНУ ім. І. Франка на вул. Пороховій, 3.

Школа не мала жодного ремонту десь із 70-х років. Для нас постала ціль зробити хороші умови для тренерів, які тут працюють і гарні умови, щоби діти хотіли приходити сюди і займатися спортом. Ми дослідили, що там, де гарні умови, хороший інвентар, набагато більше дітей приходить.

Ми почали відновлювати це приміщення близько 3-ох років тому і цього року ми завершили найбільший зал», - додав Петро Гошовський, головний спеціаліст відділу фізичної культури і спорту управління молоді та спорту ЛМР.

В ДЮСШ «Олімпія» спортом займається близько 170 вихованців (100 дітей в секції боротьби самбо і дзюдо та 70 дітей в секції стрільби з лука). Заняття лучним спортом проводяться на базі СЗШ №15 (вул. Патона, 7) у холодну пору року та на відритому лучному полі на базі Львівської класичної гімназії при ЛНУ ім. І. Франка (вул. Порохова, 3).

Структура занять в школі поділяється на 4 основні групи: початкової підготовки, попередньої базової підготовки, спеціалізованої підготовки та вищої спортивної майстерності. Секцію стрільби з лука ведуть 5 тренерів.

В 2016 році вихованці секції брали участь у чемпіонатах України (дорослий чемпіонат, молодіжний та юніорський), та займали перші та призові місця в командній та особистій першості.

В період з 2015 до 2017 року було проведено капітальний ремонт приміщення секції стрільби з лука, зокрема було відремонтовано санвузли (окремо санвузол з душовою кімнатою для дівчат і для хлопців), робочі кімнати тренерів, малий зал для стрільби з лука (3 м.), середній зал для стрільби з лука (18 м.) та великий зал для стрільби з лука (30 м.) (роботи завершені у 2017 році), а також облаштовано тренажерний зал для вихованців секції та хол школи. Сума капітального ремонту приміщень школи становить близько 1 млн. 400 тис. грн. (близько 950 тис. грн. за об’єкти, виконані у період з 2015 до 2016 року, та близько 450 тис. за об’єкт (лучний зал 30 м.), виконаний у період з 2016 до 2017 року).

Також за кошти бюджету розвитку міського бюджету м. Львова у 2016 році для вихованців секції було придбано необхідний інвентар в тренажерний зал (станція тренажерна багатофункційна, орбітрек, бігова доріжка, велотренажер, стійка з гантелями, диски до штанги, лавка для жиму лежачи), облаштовано роздягалку з лавками на 26 відділень, інвентар для матеріальної частини секції (плечі для луків тренувальних та комплекти стріл) та комп’ютер для адміністративної частини школи на загальну суму близько 150 тис. грн.

На придбання спортивного інвентарю та матеріальної частини у 2017 році передбачено 130 тис. грн., за які заплановано придбати шафки для переодягання для секції з боротьби самбо і дзюдо, спеціалізовані конструкції для зберігання лучного спорядження та комплекти луків тренувальних (плечі, стріли, наконечники).

Загалом для забезпечення роботи ДЮСШ за 2016 рік було виділено близько 13,521 млн. грн., в тому числі близько 2 млн. грн. на ДЮСЩ «Олімпія» та «Енергетик», які є в підпорядкуванні управління молоді, та 11,521 млн. грн. на фінансову підтримку 14 ДЮСШ, які є в підпорядкуванні громадських організацій та до 2015 року фінансувалися з фонду соціального страхування.

Источник
Стрельба из лука 19:11 | 06 июля 2018 Львівський снайпер Сергій Шимчак готується представити Україну на "Іграх нескорених" Стрельба из лука 20:26 | 05 июля 2018 Львівські лучники здобули три золоті та три срібні медалі на чемпіонаті Європи Стрельба из лука 19:26 | 28 июня 2018 У Львові визначають найкращих лучників України Стрельба из лука 10:27 | 19 июня 2018 Львівські лучники повернулися з нагородами з Чемпіонату України Стрельба из лука 21:11 | 15 июня 2018 Львівські лучники - Чемпіони України зі стрільби з лука 2018 року серед юнаків Стрельба из лука 14:11 | 13 июня 2018 Дванадцятирічна львів"янка перемогла в міжнародних змаганнях лучників в Польщі Стрельба из лука 19:41 | 04 июня 2018 Львівські юніори представлятимуть України на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 19:11 | 31 мая 2018 У Львові лучники борються за путівки на молодіжний чемпіонат континенту Стрельба из лука 18:26 | 23 мая 2018 Ірина Заставна – володарка золотої медалі молодіжного Кубка Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 16:56 | 16 мая 2018 У Львові лучники з ураженнями опорно-рухового апарату позмагалися на чемпіонаті України