У Львові урочисто відкрито міжнародні змагання зі стрільби з лука "Золота осінь - 2016"

09:41 | 07 сентября 2016

6 вересня 2016 року на стадіоні навчально-спортивної бази Львівської обласної організації ФСТ «Динамо» урочисто  відкрито 53-і Міжнародні  змагання зі стрільби з лука «Золота осінь», які цьогоріч приурочені 85-річчю від дня створення Всесвітньої федерації стрільби з лука, що була заснована у місті Львові та відзначенню Дня фізичної культури та спорту.

 Привітати учасників цих престижних змагань прибули заступник голови – керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації Маріанна Вільшинська; заступник Львівського міського голови Андрій Москаленко, заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації, відповідальний секретар відділення НОК України у Львівській області Оксана Вацеба; начальник управління сім’ї, молоді і спорту Львівської міської ради Володимир Шнайдер; директор Львівського училища фізичної культури Степан Родак; директор Львівської обласної школи вищої спортивної майстерності Петро Климчук; президент Львівської обласної федерації стрільби з лука Олександр Калиніченко та ін.

Святкового настрою додали юні грації відділення художньої гімнастики КДЮСШ «Здоров’я» та показове дефіле багаторазових переможців та призерів всеукраїнських та міжнародних конкурсів серед військових оркестрів – військового оркестру Львівської академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного.

Серед організаторів змагань: Львівська обласна державна адміністрація, Львівська міська рада, Федерація стрільби з лука України, відділення НОК України у Львівській області, управління сім’ї, молоді та спорту Львівської міської ради, управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівська обласна федерація стрільби з лука, обласна організація ФСТ «Динамо» України.

Цей турнір є одним з найдавніших спортивних змагань, який з 1964 року проводиться саме у Львові і є одним із найпрестижніших турнірів Європи та України зі стрільби  з лука й відноситься до основних рейтингових змагань лучного сезону України 2016 року й включений до міжнародного календаря Всесвітньої федерації стрільби з лука (WA).

Для участі у змаганнях прибуло понад 200 лучників, що представляють команди: Азербайджану та збірні 10 областей України та м. Києва. Змагання у Львові триватимуть до 10 вересня, а фінальний етап відбудеться в День фізичної культури і спорту в центральній частині міста.

Загалом Львів для стрільби з лука є історичним містом, саме тут у 1931 році було створено Міжнародну федерацію стрільби з лука (FITA). Саме у Львові відбувся і перший чемпіонат світу, саме у Львові народилася, мешкає, вчиться, працює найбільша кількість лучників України, чиї імена назавжди залишилися в історії цього виду спорту, як чемпіонів та рекордсменів світу та Європи ще з часів, коли стрільба з лука робила перші кроки на світовій арені.

Источник
Стрельба из лука 19:11 | 06 июля 2018 Львівський снайпер Сергій Шимчак готується представити Україну на "Іграх нескорених" Стрельба из лука 20:26 | 05 июля 2018 Львівські лучники здобули три золоті та три срібні медалі на чемпіонаті Європи Стрельба из лука 19:26 | 28 июня 2018 У Львові визначають найкращих лучників України Стрельба из лука 10:27 | 19 июня 2018 Львівські лучники повернулися з нагородами з Чемпіонату України Стрельба из лука 21:11 | 15 июня 2018 Львівські лучники - Чемпіони України зі стрільби з лука 2018 року серед юнаків Стрельба из лука 14:11 | 13 июня 2018 Дванадцятирічна львів"янка перемогла в міжнародних змаганнях лучників в Польщі Стрельба из лука 19:41 | 04 июня 2018 Львівські юніори представлятимуть України на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 19:11 | 31 мая 2018 У Львові лучники борються за путівки на молодіжний чемпіонат континенту Стрельба из лука 18:26 | 23 мая 2018 Ірина Заставна – володарка золотої медалі молодіжного Кубка Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 16:56 | 16 мая 2018 У Львові лучники з ураженнями опорно-рухового апарату позмагалися на чемпіонаті України