Фінал Чемпіонату Світу зі стрільби з лука буде львівським

20:42 | 03 марта 2016

Кращі представники лучного спорту України вдало розпочали боротьбу за нагороди чемпіонату світу зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих спортсменів та юніорів, що триває цими днями у столиці Туреччини -  м.Анкара.

 

Після кваліфікаційних змагань на світовому лучному форумі спортсмени збірної команди України серед чоловіків розпочали боротьбу за нагороди в особистих змаганнях.

В першому колі львів’янин Георгій Іваницький (3 місце у кваліфікації) впевнено подолав представника збірної Польщі з рахунком 7 : 3.

Ще один львів’янин та партнер по команді Сергій Макаревич (13 місце в кваліфікації) з рахунком 6 : 4 переміг Павла Далідовича з Білорусі.

Другий раунд змагань видався для двох львівських спортсменів Георгія Іваницького та Сергія Макаревича одним з найважчих, оскільки результат матчу вирішила перестрілка.

За вихід до 1/4 фіналу Георгій Іваницький вів боротьбу з представником Хорватії до остатньої серії, адже суперник ні на очко не хотів поступатися Георгію. Тільки в перестрілці, де з максимальним влучанням «10» на «10», стріла Г. Іваницького опинилася ближчою до центру мішені.

Такий же сценарій випав й львів’янину Сергію Макаревичу у зустрічі з представником збірної команди Росії Баїром Цибекдоржиєвим, де також з максимальним влучанням «10» на «10» у перестрілці, стріла С.Макаревича була на міліметр ближчою до центру мішені.

Вихід до 1/2 фіналу також не обійшовся без напруження та перестрілок.

Отже Георгій Іваницький у сутичці з представником збірної Німеччини Флоріаном Кахлундом (11 місце кваліфікації) тільки в перестрілці «10» на «8» здобуває перемогу.

У зустрічі з титулованим представником Нідерландів, який посідає 3 позицію світового рейтингу – Ріком Ван Дер Веном (5 місце в кваліфікації,) Сергій Макаревич, програвши остатню серію, лише в перестрілці «10» на «10», зумів вирвати перемогу завдяки більш центральному влучанню в мішень.

За вихід до фіналу чемпіонату Сергій Макаревич зустрівся з лідером кваліфікації, титулованим представником США – Елісоном Брейді (5 позиція світового рейтингу), де тільки завдяки остатній серії з максимальним влучанням 30 очок з «30» можливих, переміг з рахунком 6 : 4.

Георгій Іваницький у півфінальній дуелі блискавично розправився зі своїм суперником з Італії – Масимільяно Мандіа, з рахунком 6 : 2, поціливши в чотирьох серіях «119» очок з «120» можливих, забезпечивши собі участь у фіналі змагань.

Отже 5 березня 2016 року у фіналі чемпіонату світу зі стрільби з лука серед чоловіків володаря золотої нагороди вирішать спортсмени збірної команди України, двоє представників Львівщини – Георгій Іваницький та Сергій Макаревич.

Також 5 березня 2016 року за бронзові нагороди чемпіонату світу зі стрільби з лука серед жінок змагатиметься представниця прекрасної половини збірної команди України, львів’янка Вероніка Марченко (12 місце в кваліфікації), яка зустрінеться у дуелі з представницею команди Італії – Клаудією Мандіа (12 місце в кваліфікації).

На шляху до бронзового фіналу Вероніка Марченко впевнено долала своїх суперниць одна за одною. Так, в 1/16 з рахунком 7: 3 перемогла італійку Елену Тонетту, в наступному колі п’яту у кваліфікації представницю Росії Татьяну Білтрікову з рахунком 7 : 1.

В 1/4 фіналу змагань з максимальним влучанням «30» очок в остатній серії з представницею Японії – Каванако Каорі, виграє з рахунком 7 : 3.

За вихід до фіналу Вероніка Марченко поступилась лідеру кваліфікації, представниці Німеччини – Лізі Унрух.

Партнерки по команді збірної України – Анастасія Павлова з Херсонської області (11 місце кваліфікації) поступилась в перестрілці «10» на «9» німкені Каріні Вінтер, завершивши змагання на  9 місці.

Лідія Січенікова з Чернівеччини поступилася в остатній серії спортсменці з Грузії – Крістіні Есебуа (яка свого часу змагалася як представниця Львівщини) та з рахунком 6 : 4, завершила змагання на  9 місці.

Потішив своїми здобутками юний дебютант чемпіонату світу – львів’янин Роман Шеремет (10 місце в кваліфікації), який також 5 березня 2016 року зустрінеться у фіналі чемпіонату світу серед юніорів у бронзовій дуелі з представником Словенії.

На шляху до бронзового фіналу Роман Шеремет впевнено подолав своїх суперників. Так у 1/16 з рахунком 6: 4 переміг представника Німеччини, в 1/8 представника Тайпею з рахунком 7 : 3.

В 1/4 фіналу змагань з максимальним влучанням «30» очок в двох остатніх серіях не залишив жодного шансу другому номеру кваліфікації представнику Туреччини – Мете Газозу, у підсумку Роман перемагає з рахунком 6 : 2.

За вихід до фіналу Роман Шеремет поступився представнику Молдови – Дану Олару з рахунком 7 : 1.

Партнери по команді збірної України – львів’янин Михайло Малик (16 місце кваліфікації) поступився лідеру кваліфікації італійцю Давіду Пасквалучі з рахунком 6 : 2, завершивши змагання на 9 місці.

Іван Кожокарь з Чернівців завершив змагання на 17 місці поступившись в перестрілці «10» на «9» представнику Італії.

Серед юніорок кращою з поміж українок виявилася Вікторія Олексюк з Чернівців  -  5 місце, поступившися за вихід в 1/2 фіналу лідеру кваліфікації – представниці Італії Тетьяні Андреолі.

Львів’янка Соломія Трапезнікова (2 місце в кваліфікації) поступилася в перестрілці «10» на «10» представниці Польщі, де стріла Соломії виявилась більш віддаленою від центру мішені ніж стріла суперниці. У підсумку 9 місце.

Ще одна львів’янка Таісія Іванова завершила змагання на 17 місці, поступившись представниці Туреччини, з рахунком 7 : 1.

Завтра 04 березня 2016 року спортсмени збірної команди України розпочнуть боротьбу за нагороди в командних змаганнях.

Источник
Стрельба из лука 19:11 | 06 июля 2018 Львівський снайпер Сергій Шимчак готується представити Україну на "Іграх нескорених" Стрельба из лука 20:26 | 05 июля 2018 Львівські лучники здобули три золоті та три срібні медалі на чемпіонаті Європи Стрельба из лука 19:26 | 28 июня 2018 У Львові визначають найкращих лучників України Стрельба из лука 10:27 | 19 июня 2018 Львівські лучники повернулися з нагородами з Чемпіонату України Стрельба из лука 21:11 | 15 июня 2018 Львівські лучники - Чемпіони України зі стрільби з лука 2018 року серед юнаків Стрельба из лука 14:11 | 13 июня 2018 Дванадцятирічна львів"янка перемогла в міжнародних змаганнях лучників в Польщі Стрельба из лука 19:41 | 04 июня 2018 Львівські юніори представлятимуть України на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 19:11 | 31 мая 2018 У Львові лучники борються за путівки на молодіжний чемпіонат континенту Стрельба из лука 18:26 | 23 мая 2018 Ірина Заставна – володарка золотої медалі молодіжного Кубка Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 16:56 | 16 мая 2018 У Львові лучники з ураженнями опорно-рухового апарату позмагалися на чемпіонаті України