Львівські лучники одні з кращих на кубку Європи 2015 року

10:25 | 29 мая 2015
19-23 травня 2015 року в м.

19-23 травня 2015 року в м.Клагенфурт (Австрія) молоді представники лучного спорту України визначали кращих в Кубку Європи зі стрільби з лука серед юніорів та юнаків. За нагороди Кубку Європи змагалися 203 спортсмени, які представляли збірні команди 24 країн континенту.

Збірну команду України презентували 21 спортсмен, серед яких 11 вихованців львівської школи олімпійського лучного спорту, а також 4 спортсмени у стрільбі з блочного лука.

В особистому заліку серед юніорів кращим в складі української дружини став львів’янин Максим Попович, який завершив особисті змагання на 9 місці, поступившись за вихід у фінал майбутньому переможцю європейського Кубку – представнику Угорщини Арпаду Банді. У сумчанина Валентина Куцого також 9 місце. Ще двоє представників Львівщини Сергій Макаревич, стріла якого у вирішальній перестрілці виявилася на лічені міліметри далі від центру мішені ніж в його суперника з Росії – Віталія Попова, а також Михайло-Ярослав Малик, поступившись у сеті першому сіяному в кваліфікації представнику Франції, посіли у підсумку 17 місце.

В командних змаганнях збірна команда України серед юніорів в складі львів’ян Максима Поповича, Сергія Макаревича та представника Сумщини Валентина Куцого розпочала свою боротьбу за нагороди впевненою перемогою над збірною командою господарів змагань командою Австрії з рахунком 6 : 0. Наступні два коли видалися для української дружини досить напруженими. Відтак тільки у перестрілці з рахунком «27» на «27» збірна України з більшою кількістю центральних влучань, зуміла вирвати перемогу у збірної команди Словенії. За вихід до фіналу на українські лучники знову в перестрілці «28» на «25» перемагають збірну Франції.

У фіналі євро кубкових змагань з лідером кваліфікації збірною командою Німеччини, українці не залишила жодних шансів суперникам і впевненою перемогою з рахунком  у сеті  6 : 0 здобули золоті нагороди й титул переможців Кубку Європи 2015 року зі стрільби з лука серед юніорів.

В командних змаганнях серед змішаних збірних не було рівних у тандему львівських лучників Максим Попович – Соломія Гнип, які впевнено розправлялися зі своїми суперниками крок за кроком до фіналу.

Так, в 1/4 стадії змагань збірна команда України в перестрілці у сеті з рахунком «18» на «17» перемагає збірну Італії, у пів-фіналі збірну Франції знову в перестрілці у сеті «18» на «15». А вже у фіналі перемогою над збірною Туреччини з рахунком 6 : 2 синьо-жовта збірна святкує перемогу та додає до національної скарбнички команди медалі найвищого ґатунку.

В особистому заліку серед жінок, де збірну України представляли спортсменки Львівщини, кращою стала Софія Мачіха, яка завершила особисті змагання на 7 місці. 9 місце у Соломії Трапезнікової, Соломія Гнип та Наталія Лук’янова завершили змагання на 17 місці.

В командних змаганнях жіноча юніорська збірна України посіла 5 місце, поступившись в перестрілці «27» на «28» за вихід у наступне коло змагань збірній команді Польщі.

В особистому заліку серед дівчат-кадетів кращою серед української дружини стала львів’янка Таїсія Іванова, яка виявилася на 7 місці, поступившись за вихід до 1/2 фіналу представниці Польщі. Ще одна львів’янка Тамара Паламарчук фінішувала на 9 місці.

Ірина Шмульська (Львівська обл.) та Катерина Мазорчук (Харківська обл.) посіли у підсумку 17 місце.

В командних змаганнях за бронзові нагороди українські дівчата, програвши представницям збірної команди Польщі, обійняли 4 місце.

Не зуміли втрутитися в медальний розподіл і юні спортсмени, де кращий результат в особистій першості у Марка Головка (Харківська обл.) – 9 місце, який за вихід до 1/4 фіналу програв представнику Туреччини.

Іван Кожокар (Чернівецька обл.), Іван Мусіяка (м. Київ) та Артем Виноградов (Львівська обл.) завершили особисті змагання на 17 місці.

Збірна команда українських юнаків поступилася за вихід до 1/2 змагань збірній Німеччині, у підсумку посівши 6 місце.

В командних змаганнях серед змішаних пар, тандем у складі львівської лучниці Іванової Таісії та Івана Кожокара з Чернівців, подолавши збірну команду Люксембургу, поступився за вихід до 1/2 фіналу команді Туреччини, посівши у підсумку 6 місце.

Поповнили нагородами скарбничку збірної команди України представники стрільби з блочного лука.

Зокрема, в особистому заліку серед юніорок зі стрільби з блочного лука срібну нагороду до скарбнички збірної України додала юна представниця Львівської області – Марія Школьна, яка з рахунком 140 : 143 поступилася у фінальному поєдинку представниці Туреччини.

Серед юніорів у цій категорії українські лучники Роман Говядовський (м.Рівне) та львів’яни Владислав Большаков фінішували на 17 місці.

В командних змаганнях серед змішаних команд не було рівних українському тандему Марія Школьна (Львів) та Роман Говядовський (Рівне), які впевнено розправлялися спершу з командою Австрії та Хорватії. Відтак у фіналі перемогою над збірною Великої Британії з рахунком 154 : 149 збірна України святкує перемогу та додає до скарбнички національної команди медалі найвищого ґатунку зі стрільби з блочного лука серед змішаних команд юніорів. 

Серед юних стрільців з блочного лука втішила львів’янка Валерія Гончарова, яка подолавши в перших двох колах тільки в перестрілці своїх суперниць з Великої Британії «9» на «9» (стріла ближче до центру мішені), другу сіяну в кваліфікацію представницю Швейцарії «9» на «10» та ще одну представницю Великої Британії – Ребекку Ленон (3 місце в кваліфікації) з рахунком 139 : 143 увійшла до фіналу.

У фінальному турі, зумівши в остатніх серіях звести хід зустрічі до перестрілки «10» на «10», стріла Валерії Гончарової виявилась на лічені міліметри далі до центру мішені ніж стріли суперниці з Данії.

У підсумку Валерія Гончарова посіла ІІ місце в Кубку Європи зі стрільби з блочного лука серед дівчат, додавши «срібну» нагороду до активу збірної команди України. 

Серед юнаків в цій категорії брат Валерії – Антон Гончаров посів 9 місце.

В командних змаганнях серед змішаних команд Валерія та Антон Гончарови - на 5 місці

Загалом ЗА ПІДСУМКАМИ КУБКУ ЄВРОПИ ЗІ СТРІЛЬБИ З ЛУКА В АКТИВІ ЗБІРНОЇ КОМАНДИ УКРАЇНИ ТРИ ЗОЛОТІ ТА ДВІ СРІБНІ НАГОРОДИ! 

Владлен Новаковський - провідний тренер збірної  команди України зі стрільби з лука   

Источник
Стрельба из лука 19:11 | 06 июля 2018 Львівський снайпер Сергій Шимчак готується представити Україну на "Іграх нескорених" Стрельба из лука 20:26 | 05 июля 2018 Львівські лучники здобули три золоті та три срібні медалі на чемпіонаті Європи Стрельба из лука 19:26 | 28 июня 2018 У Львові визначають найкращих лучників України Стрельба из лука 10:27 | 19 июня 2018 Львівські лучники повернулися з нагородами з Чемпіонату України Стрельба из лука 21:11 | 15 июня 2018 Львівські лучники - Чемпіони України зі стрільби з лука 2018 року серед юнаків Стрельба из лука 14:11 | 13 июня 2018 Дванадцятирічна львів"янка перемогла в міжнародних змаганнях лучників в Польщі Стрельба из лука 19:41 | 04 июня 2018 Львівські юніори представлятимуть України на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 19:11 | 31 мая 2018 У Львові лучники борються за путівки на молодіжний чемпіонат континенту Стрельба из лука 18:26 | 23 мая 2018 Ірина Заставна – володарка золотої медалі молодіжного Кубка Європи зі стрільби з лука Стрельба из лука 16:56 | 16 мая 2018 У Львові лучники з ураженнями опорно-рухового апарату позмагалися на чемпіонаті України