Вікторія Борщенко: «За всі роки я ще ніколи не бачила такої підтримки збірної»

08:10 | 10 июня 2017
Капітан збірної України Вікторія Борщенко поділилась своїми емоціями щодо драматичного поєдинку проти збірної Іспанії у плей-офф відбору до чемпіонату світу. Капітан збірної України Вікторія Борщенко поділилась своїми емоціями щодо драматичного поєдинку проти збірної Іспанії у плей-офф відбору до чемпіонату світу. Гра у сумському Спортивному манежі завершилась нічиєю 24:24. Борщенко, забивши 9 голів, стала найбільш результативною учасницею поєдинку

Після гри багато вболівальників вийшли на майданчик, щоб взяти автографи, зробити фотографії з командою і привітати з гарною грою. Наскільки збірній було приємно відчути таку увагу до себе?
Ми відчули це не після гри, а під час другого тайму, коли ми вийшли вперед. Вболівальники таке творили ... Я скільки вже граю в Україні за збірну, ніколи і ні в якому залі не було такого, як було сьогодні. Вболівальники нам допомогли знову увійти в цю гру, з їх допомогою ми в додали у завершенні.

Який настрій був після першого тайму, який збірна України програла з різницею в 6 м’ячів ?
Після першого тайму стан двоякий: начебто команда показує хорошу гру, створює моменти, але при цьому не може забити і,  дивлячись на табло, бачиш різницю в 6 м`ячів. Але, коли ми зайшли в роздягальню, президент Федерації Андрій Мельник нам сказав: «Запам`ятайте мої слова, ви виграєте гру». Я вважаю, що ми мали перемагати. Маючі перевагу у два м’ячі, ми зробили дві грубі помилки. Було стільки емоцій, що ми ведемо, і хотілося виграти ще з більшою різницею виграти. Результатом ми задоволені, адже грали проти дуже сильного суперника, але все ж ми могли виграти.

Що змінила збірна України у своїй грі другому таймі ?
У першому таймі проблема була тільки в реалізації. В захисті ми грали досить непогано, просто не забивали. Не реалізували 4-5 чистих виходів один в один. В другому таймі ми вже все налагодили. І, звичайно, воротар – Юдіт Балог, хочемо дуже подякувати їй. Вона нам дуже допомогла.

Ваша одноклубниця по «Ростов-Дону» Александріна Кабрал Барбоса забила 5 голів. Вона буле серед найкращих у збірній Іспанії ?
Якщо чесно, я вважаю, що вона нам дуже допомогла – Барбоса не забила дуже багато м’ячів.

Яке враження в цілому справила збірна Іспанії ?
Здається іспанки на нас зовсім не налаштовувалися. Вони починали другим складом. Судячи з усього, нас на виїзді чекає дуже важка гра. Я спілкувалась с Барбосою і вона сказала, що у них буде повний зал, з`їдеться майже вся Іспанія. Впевнена, вони захочуть довести нам, що це була випадковість. Тому гра на виїзді буде набагато важче».

Другий матч протистояння пройде 14 червня в Малазі.

Україна – Іспанія 24:24 (10:16). Весь матч


Сергій ЦУКІЛО
ФЕДЕРАЦІЯ ГАНДБОЛУ УКРАЇНИ

Источник