Єлизавета Бризгіна: «Дівчата класні і дуже швидко вчаться» (ВІДЕО)

15:40 | 12 августа 2017
На чемпіонаті світу з легкої атлетики у Лондоні відбулися забіги естафетних команд 4х100 і 4х400 метрів. Україна була присутня в обох жіночих естафетах. На жаль, нашим дівчатам у жодній з них не вдалося пробитися до фіналу.
 
Такої експериментальної естафети, як 4х100 метрів у українок цього року, на чемпіонатах світу чи Європи навіть складно пригадати. Через різні причини до Лондона не приїхали кілька її лідерів. У результаті, старт довірили дебютантці чемпіонатів світу Аліні Калістратовій, Єлизавета Бризгіна бігла незвичний для себе другий етап, Яна Качур долала третій, а завершувала дистанцію бар’єристка Анна Плотіцина. Дівчата зуміли справитися з передачею естафетної палички і з часом 43,77 с стали 11-ми у загальному заліку.
 
Найкращий результат за підсумком двох забігів показали американки (41,84 с) і очолили з ним світовий топ-лист сезону. Натомість збірна Багам помилилася на передачі естафетної палички і не змогла завершити дистанцію, а збірна Китаю була дискваліфікована.
 
Єлизавета Бризгіна : «У нас все добре, ми добігли. У нас молодий і абсолютно новий склад. У нас хороший потенціал, адже все дуже обережно з передачею естафетної палички, а це затримка, плюс по особистим результатам ми зараз не в тій бойовій готовності. На наступний рік, якщо нашу естафету не розгонять, ми підтягнемо особисті результати. Але повторюсь, у нас дуже молодий склад, всі боялися. Аліна ледь свідомість не втратила, коли її поставили в колодки. На жаль, немає в команді Лесі Повх. Якби вона була, думаю, ми б змогли потрапити у фінал, а там буває все. І Христина Стуй теж травмована. Але дівчата у нас дуже класні, дуже швидко вчаться. Наш тренер, Костянтин Михайлович, постійно тримає нас у жорсткості, але це нам якраз і допомагає.
 
Мені здається, я дещо повільно пробігла. Я ще не відчуваю другий етап. Думаю не стільки про те, як прийняти паличку, скільки про те, як її передати. Все ж я люблю четвертий етап, і всі мої найкращі забіги були саме на ньому. От його я вмію бігти. Сподіваюсь, що все стане на свої місця, і я буду знову завершувати естафету».
 
Аліна Калістратова: «Дуже хвилювалася, адже це взагалі мій перший старт на таких змаганнях і з такою командою. Хвилювалася за всіх, не лише за себе. А найбільше через передачу палички, адже я шульга, а мені довелося стартувати з нею у правій руці. Я нікому не казала про це, оскільки побачила на тренуваннях, що все вдається. І коли передала паличку, вже була спокійною, що мені все вдалося і я не підвела команду».
 
Яна Качур: «Я не вперше бігла третій етап в естафеті, уже трішки ввійшла в цю колію. Думаю, по етапах нам усе вдалося, передачі були хороші. Та, як сказала Ліза, у нас зараз трішки не ті швидкості. Чесно кажучи, що в естафеті бігти набагато легше, ніж в особистому виді. Тут ти ось тільки зосереджений на Лізі – а вже біжиш і думаєш, як швидше передати естафету Ані».
 
Анна Плотіцина: «Я потрапила до складу команди за збігом обставин. Спочатку була у якості підстраховки, а вийшло так, що бігла в основному складі. Така ситуація, нічого з цим не поробиш. Бігла той етап, на який поставили. Але, думаю, якби було потрібно, то бігла б і другий етап – і прийняла, і передала б».
 
Єлизавета Бризгіна також розповіла, що наступного року, якщо фінансування дозволить, у планах команди участь у Всесвітніх естафетах ІААФ на Багамах. Про це і більше – дивіться у відеоінтерв’ю дівчат.

 

Источник
Легкая атлетика 23:50 | 21 декабря 2020 Богдан Бондаренко може виступити у зимовому сезоні Легкая атлетика 12:35 | 20 декабря 2020 Meeting de la Reunion: четверте місце і очки до світового рейтингу Анни Касьянової Легкая атлетика 17:35 | 18 декабря 2020 Олега Коноваленка переобрано президентом ФЛА Закарпатської області Легкая атлетика 22:05 | 17 декабря 2020 Основні рішення Ради ФЛАУ Легкая атлетика 19:05 | 17 декабря 2020 Подружжя Касьянових відкриє сезон-2021 змаганнями на острові Реюньйон Легкая атлетика 16:50 | 16 декабря 2020 Ukrainian Majors Running League: календар і реєстрація на забіги-2021 Легкая атлетика 16:05 | 14 декабря 2020 Нормативи і система кваліфікації для участі у чемпіонаті світу-2022 і чемпіонаті світу-2021 U20 Легкая атлетика 12:20 | 10 декабря 2020 Чемпіонат світу-2021 з легкої атлетики у приміщенні перенесено Легкая атлетика 02:05 | 10 декабря 2020 Поправки до правил щодо використання на змаганнях взуття, яке у розробці Легкая атлетика 14:50 | 09 декабря 2020 Опубліковано перелік дисциплін «Діамантової ліги» на 2021 рік